11 lucruri care nu trebuie să lipsească din autoturismul tău

A fi pregătit pentru situații neprevăzute în timpul deplasărilor cu mașina este esențial pentru orice șofer responsabil. O serie de elemente și accesorii pot face diferența între o experiență neplăcută și rezolvarea eficientă a unei probleme. În acest articol, experții Anvelope Arcoplastp vă sfătuiesc ce trebuie să aibă în mașină un șofer pregătit pentru orice situație neprevăzută.

Kit de prim ajutor: Un kit de prim ajutor este un element esențial în orice mașină. Acesta ar trebui să conțină elemente de bază precum plasturi, tampoane sterile, bandaje, antiseptic, medicamente pentru durere și alte articole necesare pentru gestionarea primelor îngrijiri în caz de accident sau rănire minoră.

Unelte de bază: O trusă de unelte compactă poate fi salvatoare în diverse situații. Aceasta ar trebui să includă șurubelnițe, chei fixe, clești și alte instrumente esențiale pentru efectuarea unor mici reparații de urgență sau pentru a face față unor probleme tehnice minore.

Cablu de încărcare pentru baterie: O baterie descărcată poate fi o sursă majoră de probleme. Deținerea unui cablu de încărcare pentru baterie vă poate salva în situații în care mașina refuză să pornească. Asigurați-vă că știți cum să utilizați corect cablurile și că bateria mașinii dvs. este compatibilă cu încărcarea prin acest mijloc.

Roată de rezervă și set de scule pentru schimbarea roții: Unul dintre cele mai comune inconveniente pe care le poate întâmpina un șofer este o pană de cauciuc. Asigurați-vă că aveți o roată de rezervă în stare bună și un set de scule adecvat pentru a schimba roata. Învățarea modului corect de a schimba o roată este, de asemenea, crucială.

Lanterne și baterii de rezervă: În cazul în care vă aflați într-o situație de urgență în întuneric, o lanternă este un instrument vital. Asigurați-vă că aceasta funcționează corect și aveți întotdeauna baterii de rezervă în mașină.

Pături și haine suplimentare: În cazul în care efectuați drumuri lungi, iar temperatura exterioară este scăzută, este recomandat să aveți în mașină pături și haine suplimentare, care vă pot fi de folos în situații neprevăzute.

Încărcător portabil pentru telefon: Un încărcător portabil pentru telefon este esențial pentru a vă asigura că aveți întotdeauna posibilitatea să comunicați în situații de urgență.

Extinctor auto: Un extinctor auto mic poate fi util în cazul unui incendiu mic în mașină. Prezența lui este obligatorie. Asigurați-vă că știți cum să-l utilizați în mod corespunzător.

Trusă de reparații pentru anvelope: În plus față de roata de rezervă, o trusă de reparații pentru anvelope vă poate ajuta să faceți față rapid și eficient la pansele minore ale anvelopelor.

Vestă reflectorizantă și triunghiuri de avertizare: Aceste elemente sunt importante pentru a vă face vizibili în situații de urgență sau în cazul unei defecțiuni la marginea drumului.

Manualul mașinii: A avea manualul mașinii la îndemână poate fi util pentru a consulta informații specifice despre mașina dumneavoastră în situații de urgență sau pentru a înțelege lumini și semnale de avertizare neobișnuite.