11 trucuri simple pentru ca mașina ta să funcționeze mereu perfect

Fie că ești un șofer experimentat sau abia ți-ai luat permisul de conducere, menținerea mașinii tale în condiții optime de funcționare este esențială pentru siguranța ta și a celorlalți participanți la trafic. În acest articol, experții Anvelope Arcoplast îți prezintă câteva trucuri simple pe care le poți folosi pentru a verifica și a te asigura că toate elementele mașinii funcționează perfect.

 1. Verificați nivelul uleiului: Uleiul de motor este sângele mașinii. Verificați regulat nivelul uleiului folosind bara de măsurare a uleiului și asigurați-vă că se află întotdeauna în intervalul corect. Dacă nivelul este prea scăzut, completați-l cu ulei de motor potrivit.
 2. Verificați lichidul de răcire: Supraîncălzirea motorului poate duce la daune grave. Verificați nivelul lichidului de răcire (antigel) și asigurați-vă că este întotdeauna la nivelul corespunzător. Dacă este necesar, completați cu lichid de răcire.
 3. Inspectați frânele: Frânele sunt cruciale pentru siguranța dumneavoastră. Verificați discurile și plăcile de frână pentru uzură și asigurați-vă că nu există zgomote ciudate sau vibrații atunci când frânați. Dacă observați orice problemă, mergeți la un service auto.
 4. Verificați anvelopele: Anvelopele sunt singurul punct de contact cu șoseaua. Verificați presiunea anvelopelor regulat și asigurați-vă că acestea au adâncimea minimă a benzii de rulare pentru a asigura o aderență corespunzătoare.
 5. Verificați becurile: Asigurați-vă că toate becurile de pe mașină funcționează corect, inclusiv farurile, stopurile, semnalele de întoarcere și luminile de frână. O lumină arsă poate duce la probleme de siguranță sau vă poate aduce amenzi.
 6. Verificați sistemul de evacuare: Escapamentul trebuie să fie în stare bună pentru a menține emisiile la niveluri corespunzătoare și pentru a evita problemele legate de performanța motorului. Ascultați pentru zgomote neobișnuite și inspectați pentru eventuale scurgeri.
 7. Verificați sistemul de climatizare și de încălzire: Un sistem de climatizare și încălzire în stare bună vă asigură că puteți menține vizibilitatea bună pe timp de iarnă și vă face călătoriile mai confortabile. Verificați ventilatorul, aerul condiționat și sistemul de încălzire.
 8. Întrețineți sistemele electrice: Asigurați-vă că toate sistemele electrice, cum ar fi ferestrele electrice, oglinzile și sistemul audio, funcționează corespunzător.
 9. Verificați bateria: O baterie slabă vă poate lăsa în pană în locuri nepotrivite. Verificați tensiunea bateriei și starea bornelelor. Dacă este necesar, înlocuiți bateria.
 10. Întrețineți sistemul de transmisie: Verificați uleiul de transmisie, schimbați-l la intervale regulate și asigurați-vă că schimbările de viteză se fac ușor și fără zgomote ciudate.
 11. Urmați programul de întreținere: Consultați manualul de utilizare al mașinii pentru a afla când este necesar să faceți revizii și schimburi de ulei. Respectarea acestor programe de întreținere vă poate prelungi durata de viață a mașinii și vă poate economisi bani pe termen lung.

Pentru o verificare rapidă a sistemelor componente ale autoturismului dvs, vă așteptăm în vizită în unul din service-urile Anvelope Arcoplast din Pitești sau Cluj!