6 sfaturi esențiale pentru șoferi: Cum îți pregătești mașina pentru deplasarea pe ninsoare și ger?

Iarna aduce cu ea bucuria zăpezii și atmosfera magică a sărbătorilor, dar și provocări pentru șoferi. Condițiile meteorologice extreme, precum ninsoarea și gerul, pot pune la încercare atât șofatul cât și starea tehnică a autoturismului tău. Experții Anvelope Arcoplast ți-au pregătit un ghid detaliat despre cum să îți pregătești mașina pentru a face față cu brio iernii, asigurându-ți confortul și siguranța pe drumurile acoperite de zăpadă.

Anvelope de Iarnă: Primul pas către siguranță

Investiția în anvelope de iarnă este esențială pentru o tracțiune corespunzătoare pe drumurile acoperite de zăpadă sau gheață. Asigură-te că acestea au o adâncime a profilului adecvată și sunt în stare bună. Dacă anvelopele de iarnă nu sunt o opțiune pentru tine, cel puțin verifică starea și presiunea anvelopelor existente. Dacă ai nevoie de anvelope noi, contactează unul din depozitele de pneuri Anvelope Arcoplast!

Antigel și lichid de parbriz

Asigură-te că rezervorul lichidului antigel este complet și că acesta are o concentrație adecvată pentru a preveni înghețarea. De asemenea, verifică starea lichidului de parbriz și înlocuiește-l cu un amestec special de iarnă pentru a preveni înghețarea și asigura o vizibilitate ridicată.

Verificarea bateriei

Bateria mașinii este supusă unor eforturi suplimentare în sezonul rece. Asigură-te că bateria are o încărcare corespunzătoare și verifică starea cleștelor și a bornei. Dacă bateria are mai mulți ani, ia în considerare înlocuirea acesteia pentru a evita surprizele neplăcute în trafic.

Pregătirea sistemului de încălzire

Sistemul de încălzire al autoturismului este crucial în condiții de ger. Verifică funcționarea sistemului de încălzire și asigură-te că radiatorul și furtunele nu au scurgeri. Înlocuiește, dacă este necesar, lichidul de răcire și efectuează o verificare amănunțită a sistemului de încălzire.

Echipament de urgență în mașină

Asigură-te că mașina ta este echipată cu un kit de prim ajutor, un triunghi de avertizare, lanterne, pături și alte accesorii de iarnă. Dacă circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, este important ca mașina să fie dotată cu lanțuri speciale pentru anvelope.

Conduita preventivă

Pe lângă pregătirea tehnică a mașinii, adoptarea unei conduite preventive este crucială! Redu viteza, menține o distanță sigură între vehicule, și evită manevrele bruște. Folosește sistemul de frânare cu grijă și adaptează-ți viteza la condițiile meteo.