Anvelopele de vara

ANVELOPELE DE VARA (DE PERFORMANTA, 3-SEASON)

Intre pneurile pentru vara si cele pentru toate anotimpurile exista cateva diferente notabile.

Cauciucul anvelopelor de vara este mai moale pentru o tractiune imbunatatita, mai ales in cazul curbelor luate cu viteza. Pneurile de vara sunt mai zgomotoase decat cele all-season. Pot fi folosite in siguranta pe timp de ploaie, dispersia apei fiind unul din punctele lor forte.

In general, nu este recomandata utilizarea lor la temperaturi scazute. La temperatura de inghet devin aproape inutilizabile.

Tiparul suprafetei de rulare este mai agresiv decat cel al pneurilor pentru toate anotimpurile. Canelurile sunt mai subtiri la acest tip de cauciucuri, iar tiparul suprafetei de rulare minimal.
Se obtine astfel o suprafata mai mare de cauciuc in contact cu solul. Performanta pe asfalt uscat devine mai buna, dar manevrabilitatea pe timp de iarna scade.

Cauciucurile de vara sunt folosite de regula la masini sport, SUV, autoturisme.

CONCLUZIE: PRETUL UNUI SET DE PNEURI PENTRU VARA ESTE PUTIN MAI RIDICAT DECAT CEL AL UNUIA PENTRU TOATE ANOTIMPURILE. ACEASTA DIFERENTA DE PRET ESTE INSA JUSTIFICATA DE MANEVRABILITATEA SEMNIFICATIV IMBUNATATITA, ATAT PE TIMP PLOIOS CAT SI PE DRUMURI USCATE.
IAR PE VREME CALDUROASA, SI CONSUMUL DE COMBUSTIBIL ESTE MAI REDUS.

SFATUL Anvelope ARCOPLAST:
Este importanta alegerea unor pneuri a caror marime se potriveste masinii tale. Considerentele de ordin estetic ne pot face sa dorim cauciucuri (si jante) mai mari. Insa trebuie stiut ca acestea pot afecta performantele si consumul de combustibil al autoturismului. Nu trebuie sa uitam nici riscurile de securitate la care ne expunem atunci cand folosim cauciucuri nepotrivite pentru autoturismul nostru.