Anvelopele ALL-SEASON

ANVELOPELE ALL-SEASON (PT. TOATE ANOTIMPURILE, 4-SEASON SAU TOURING)

Pneurile auto all-season sunt concepute pentru tractiune optima intr-o varietate larga de conditii.
Reprezinta insa o solutie de compromis: performante satisfacatoare indiferent de conditii, dar niciodata excelente.
Se pot folosi in siguranta pe drumuri umede sau in timpul iernii, daca precipitatiile sunt prezente pe asfalt in cantitati moderate.

Rezistenta la rulare creste in cazul temperaturilor ridicate, rezultand un consum mai mare de combustibil decat in cazul cauciucurilor de vara.

Alte caracteristici ale anvelopelor all-season: contin un cauciuc mai dur, aceasta duritate scazand doar in peretii laterali.
De regula zgomotul la rulare este mai redus decat in cazul pneurilor „de specialitate”.

Au in general o durata de utilizare mai lunga. Peretele lateral din cauciuc mai moale transmite mai putin din imperfectiunile drumului.

Cauciucurile pentru toate anotimpurile echipeaza frecvent, pe langa autoturisme si SUV-uri, si camionete sau alte vehicule utilitare.

CONCLUZIE: UN SET DE ANVELOPE ALL-SEASON REPREZINTA ALEGEREA PERFECTA DACA OBIECTIVUL DUMNEAVOASTRA ESTE RAPORTUL CALITATE/PRET.
PERFORMANTELE SUNT BUNE, IAR IN CE PRIVESTE PRETUL, ACESTE CAUCIUCURI SUNT PRINTRE CELE IEFTINE DE PE PIATA.

SFATUL FIRST STOP ARCOPLAST:
Vechea zicala „Primesti ceea ce platesti” este valabila si in cazul anvelopelor masinii noastre, indiferent de tipul lor. Anvelopele de calitate au un pret de achizitie initial mai ridicat, dar pe termen lung, numai economia de combustibil poate ajunge sa amortizeze acest pret de achizitie. De asemenea, cauciucurile de calitate sunt superioare si in privinta manevrabilitatii, comportamentului rutier si a sigurantei pe care ne-o ofera.