Anvelopele de iarna

ANVELOPELE PENTRU ZAPADA

Daca masina ta este fabricata recent, este foarte probabil sa fi venit echipata cu cauciucuri all-season. Motivul – perfomante dinamice optime intr-o varietate de conditii .

Din nefericire, cand temperatura scade sub 0 °C, suprafata de rulare a acestora isi pierde tractiunea.

Daca detii o masina cu tractiune integrala te-ai putea gandi ca n-ai probleme. Iar distributia cuplului motor ar trebui sa fie suficienta pentru a furniza tractiune adecvata. Dar lucrurile nu stau chiar asa.

Autovehiculele cu tractiune integrala se descurca de minune in a distribui tractiunea necesara acceleratiei.

Iar forta de tractiune este similara cu cea dezvoltata de pneurile pentru iarna.

Problemele apar insa la franare si la schimbarea directiei.
Caci tractiunea oferita de orice autovehicul este, in ultima instanta, dependenta de suprafata de rulare, componenta care intra in contact cu solul.

CAUCIUCURILE DE IARNA SUNT PROIECTATE PENTRU UTILIZARE PE ZAPADA SI GHEATA.
Pneurile pentru iarna incorporeaza diferite tipuri de cauciuc si prezinta un tipar mai agresiv al suprafetei de rulare.

Canelurile („santuri” care au rolul de a dispersa apa) sunt mai late iar tractiunea pe zapada si gheata, excelenta. Numarul lamelelor (canelurile mai mici din blocurile suprafetei de rulare) ajunge la cateva mii. Acest design permite patrunderea zapezii in lamele, unde devine compacta si furnizeaza rezistenta impotriva alunecarii.

ANVELOPE DE IARNA INTALNIM FRECVENT LA AUTOTURISME, SUV, PICK-UP, CAMIONETE, FURGONETE.

CONCLUZIE: PNEURILE PENTRU IARNA REPREZINTA CEA MAI BUNA ALEGERE IN SEZONUL RECE.

SFATUL Anvelope ARCOPLAST:
Daca ai de gand sa investesti in cauciucuri de iarna, este o idee buna sa cumperi un set de jante mai ieftine pe care sa le montezi. Astfel, iti vei proteja jantele bune de asprimea iernii. De asemenea, vei fi scutit de efortul de a scoate un set de pneuri de pe jante si a le monta pe celelalte de doua ori pe an. Si te alegi cu inca un bonus: acest lucru va extinde durata de utilizare a pneurilor, deoarece scoaterea si montarea lor poate deteriora partea anvelopei care intra in contact cu jantele.