Incarcare freon Pitesti

Ca sa functioneze la parametri optimi, sistemul de aer conditionat al automobilului are nevoie de intretinere regulata.

In fiecare an, nivelul freonului din instalatia de climatizare scade cu aproximativ 10%. Prin urmare, eficienta sistemului se diminueaza continuu.
Recomandam ca operațiunea de verificare a sistemului de aer conditionat si completare a nivelului de freon sa se faca anual, într-o unitate de service auto autorizat R.A.R.

INLOCUIREA FREONULUI IN INSTALATIA DE CLIMATIZARE AUTO:
Incarcare Freon - Frst Stop PITESTI
Tehnicienii First STOP Pitesti au competenta si experienta necesare evaluarii functionale, a evacuarii si reincarcarii sistemului de aer conditionat al masinii dvs.
Service-ul instalatiei de aer conditionat se realizeaza cu aparatura specializata. Iar operatiunile de verificare si incarcare cu freon auto se pot efectua in mod diferit, in functie de tipul autoturismului.

Primul pas al operatiunii de service consta intr-o discutie amanuntita a tehnicienilor nostri cu dvs despre problemele de functionalitate intampinate. Apoi se trece la inspectia vizuala a tuturor componentelor accesibile ale sistemului de climatizare. In absenta unor sparturi, scurgeri sau alte semne de deteriorare, se testeaza functionarea compresorului de aer conditionat. In cazul unui rezultat pozitiv, se evacueaza freonul din sistem si se testeaza in vid. Testarea in vid a instalatiei verifica etanseitatea intregului sistem si existenta eventualelor pierderi de freon.

Urmatorul pas consta in reincarcarea sistemului de climatizare cu tipul de freon corespunzator. Acesta este specificat de producatorul masinii dvs.

Tot acum se completeaza si uleiul pentru instalatie.
Odata efectuata incarcarea instalatiei de aer conditionat cu freon, trecem la testare. Ne asiguram ca instalatia de climatizare auto functioneaza la parametri optimi.

In aceasta etapa se realizeaza si operatiunea de igienizare a aerului conditionat, folosind de asemenea aparatura specializata. Desi nu constituie o operatiune obligatorie, se recomanda a fi efectuata pt o functionare corespunzatoare a sistemului de climatizare.

Detectia timpurie a scurgerilor sau defectiunilor sistemului de aer conditionat va poate economisi timp si bani. De aceea, inspectiile regulate la un service auto sunt importante.

Semne ce pot indica defectiuni ale sistemului de climatizare auto:

  • nu iese aer rece prin orificiile de ventilare.
  • fluxul de aer rece nu e la fel de puternic ca inainte.
  • prezenta umezelii in jurul compresorului.
  • aparitia unui miros nefamiliar in interiorul autoturismului.
  • dezaburirea parbrizului are loc cu intarziere sau nu se desfasoara cum ar trebui.